We staan er niet zo vaak bij stil, maar een website kan gehackt worden of besmet raken met een virus. Dit kan hele nare gevolgen hebben voor een bedrijf, vereniging en zelfs voor je bezoekers. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat een hacker met jouw e-mailadres als afzender spam mailtjes gaat verspreiden. Hierdoor is het mogelijk dat je domeinnaam en website op een blacklist komt te staan en voor bezoekers niet meer bereikbaar is.
Steeds vaker worden niet goed beveiligde websites gehackt en offline gehaald door een hostingpartij. Dat gebeurt niet alleen bij bekende grote bedrijven, maar ook websites van onbekende kleinere bedrijven, verenigingen en organisaties zijn het doelwit van hackaanvallen.
Als een hacker op je website inbreekt kan hij of zij bepaalde afbeeldingen vervangen of de kleuren van je website aanpassen. Het kan ook gebeuren dat een virus zich nestelt tussen de bestanden van je website en zo de computer(s) van je bezoekers infecteert. In zo'n geval kan het zijn dat Google de bezoeker een rood scherm met een ernstige officiële waarschuwing laat zien.
Om het risico op hackaanvallen te beperken moet je extra werkzaamheden aan je website verrichten:
Naast het beveiligen van je website moet je ook zeker regelmatig een back-up maken. Het kan namelijk toch gebeuren dat een inbreker binnenkomt en bijvoorbeeld heel je website offline zet. Als je een actuele lokale back-up hebt, kun je altijd de laatste versie van je website terugzetten.
Een website veilig opzetten en onderhouden is dus van essentieel belang. Zelf een website maken lijkt tegenwoordig simpel, maar er komt heel veel meer bij kijken. Twijfelt u of uw website wel veilig is? Schakel dan een professioneel webbureau in.
Van Laarhoven ICT
Julianastraat 66
5087 BB Diessen
Tel. 013 504 1888
Ma. t/m Vr. - 8:00 - 17:00 uur
Onze servicedesk is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.
Tel. 013 504 1888